AMBALAJE DIN HÂRTIE SI CARTON

Cartonul reprezintă o aglomerare de fibre celulozice rezultate din prelucrarea materiilor prime vegetale cum ar fi: paie de cereale, coceni de porumb, stuf, lemn de brad, pin, fag, plop etc. In ziua de azi inovaţiile în domeniu îmbunătăţesc constant utilizarea la confecţionarea ambalajelor şi ajută în acelaşi timp la protejarea mediului înconjurător.

AMBALAJE DIN CARTON

Principalele tipuri de cartoane utilizate la confecţionarea ambalajelor sunt:

  • Cartonul plat - se deosebeste de hartie prin faptul ca este un strat mai gros si mai rigid,
  • Cartonul duplex - este format din 2 straturi diferite de material fibros unite in stare umeda prin presare,
  • Cartonul triplex - este format din 3 straturi diferite de material fibros unite in stare umeda prin presare,
  • Cartonul ondulat - este format din 4 staturi netede si din 3 straturi ondulate, unite intre ele printr-un adeziv,
  • Cartonul microondulat - este usor, are o rezistenta buna la plesnire si este un bun inlocuitor al cartonului duplex si triplex.

Ambalajele din carton prezintă următoarele avantaje în utilizare:

  • sunt materiale ecologice, reciclabile şi netoxice; cartonul ondulat este unul dintre cele mai ecologice şi solide materiale de ambalare, care nu este depăşit din punctul de vedere al performanţelor economice şi ecologice de nici un alt material;
  • sunt flexibile, uşoare, igienice, apte pentru a veni în contact cu alimentele;
  • se caracterizează prin rigiditate şi rezistenţă foarte bună;
  • sunt rezistente la grasimi, gaze, hidrocarburi, acizi (hârtia tratată prin acoperire şi laminare);
  • pot fi tipărite.

Cutiile din carton sunt cele mai utilizate ambalaje din carton şi sunt disponibile într-un număr foarte mare de forme şi dimensiuni, cu multe utilizări de la cutii de cereale pentru micul dejun la cutii pentru pantofi, cutii pentru sucuri de fructe şi până la cutii pentru cele mai sofisticate aparate electronice ca telefoanele mobile sau pentru electrocasnice de mari dimensiuni ca frigidere, maşini de spălat, aragazuri.

AMBALAJE DIN HÂRTIE

UtilDeco ofera pungi de hartie personalizate ( sacose de hartie personalizate – ambalaje hartie personalizate ) albe si colorate. Pungile de hartie personalizate ( sacosele de hartie personalizate ) pot fi pungi de hartie cu manere rasucite, sacose de hartie cu manere decupate sau pungi de hartie tip banana si sacose de hartie cu manere exterioare sau sacose de hartie tip panglica.

Pungile de hartie personalizate sunt potrivite atat pentru transportul produselor nealimentare cat si pentru transportul produselor alimentare (ambalaje hartie personalizate pentru produse alimentare si nealimetare).

FII PARTE DIN POVESTEA NOASTRĂ!

Ajută-ne să transformăm "dizabilitatea" în "abilitate" !

TOP