Back

Încearcă gustul unic al băuturii OPYA Costa Rica Cascara!

Ce este băutura Cascara?

Fructele arborelui de cafea cresc sub forma unor cireșe. Cascara sau coffee cherry tea este o băutură specială care se prepară din coaja fructului de cafea, acea pulpă care acoperă boabele de cafea. Cascara are câteva particularități, care o transformă într-o băutură unică:

 • Conține de 4-8 ori mai puțină cofeină decât boabele de cafea;
 • Nu are gust de cafea, ci o aromă fructată similară aromelor fructelor roșii – cireșe, zmeură, coacăze, afine;
 • Are puține calorii;
 • Are proprietăți benefice pentru sănătate;
 • Se prepară la fel ca ceaiul prin infuzarea în apă fierbinte a cojilor fructului de cafea.

Cuvântul Cascara provine din limba spaniolă și înseamnă „coji”. Deși băutura Cascara este consumată de mulți ani în Africa, America de Sud și Orientul Mijlociu, aceasta a devenit populară în restul lumii relativ recent.

Metode de procesare și preparare a băuturii Cascara

Există două moduri de a procesa cojile fructului de cafea: procesare uscată și procesare umedă.

Prin procesarea uscată boabele de cafea, inclusiv cojile, sunt lăsate să se usuce, apoi se separă. Prin metoda de procesare umedă boabele se înmoaie în apă și sunt separate de coajă prin fermentare sau prin curățare activă, apoi sunt adunate și uscate cu atenție timp de mai multe zile.

Pentru a prepara băutura Cascara, adaugă 1 lingură de Cascara la o ceașcă de apă fierbinte, apoi las-o cca. 4 minute. O poți consuma caldă, rece sau o poți prepara cu apă tonică, obținând astfel o băutură super răcoritoare. De asemenea, poți adăuga condimente precum scorțișoară sau nucșoară, iar dacă preferi băuturile mai dulci, poți adăuga miere sau zahăr.

Pentru a rezista la umiditate și pentru a păstra proprietățile intacte ale cojilor de cafea, pachetele de Cascara trebuie păstrate închise ermetic.

Băutura Cascara: Beneficii pentru sănătate

Cascara prezintă o serie de beneficii pentru organism:

 • Este bogată în antioxidanți, având o valoare ORAC de 343,900 și situându-se pe locul 4 în lume ca superaliment;
 • Conține polifenoli care protejează împotriva bolilor cardiovasculare, osteoporozei, diabetului;
 • Este benefică pentru sistemul digestiv;
 • Are capacitatea de a îmbunătăți digestia și contribuie la eliminarea problemelor gastrice;
 • Are proprietăți de curățare a colonului și ajută în cazuri de constipație;
 • Este benefică în cazuri de afecțiuni hepatice, calculi biliari sau cancer.

Încearcă acum gustul unic al OPYA Costa Rica Cascara!

La OPYA, pe lângă soiuri de cafea premium proaspăt prăjită, îți oferim OPYA Costa Rica Cascara. Această Cascara provine din cafelele naturale procesate la Hacienda Sonora, acolo unde fructele coapte de cafea sunt culese și selectate manual, apoi sunt spălate în apă curată și sunt puse la uscat. Odată uscate, fructele de cafea sunt păstrate timp de 2 luni înainte de a fi decorticate la moara uscată a fermei. Cojile uscate sunt îndepartate și conservate sub formă de Cascara.

Hacienda Sonora este situată la poalele vulcanului Poás. Ferma funcționează cu energie 100% regenerabilă și are o suprafață de aproximativ 100 de hectare, dintre care 45 de hectare sunt dedicate zonei umbrite de plantație de cafea. Zona se bucură de biodiversitate, plantațiile de cafea fiind înconjurate de copaci exotici și vegetație autohtonă. Solul de aici este bogat în nutrienți, iar cireșele de cafea cultivate la Hacienda Sonora sunt suculente și delicioase.

Infuzia preparată cu OPYA Costa Rica Cascara are o aromă specială, cu note de ceai de măceș, de rubarbă și cu note dulci de cireșe coapte.

OPYA Costa Rica Cascara este disponibilă în ambalaje de 1 kg, 500 gr, 250 gr și poate fi comandată online aici. La comenzi mai mari de 250 de lei asigurăm transport gratuit.

Încearcă și tu gustul unic al acestei băuturi speciale, comandă acum OPYA Costa Rica Cascara!

 

Pentru mai multe informații contactează-ne la:

 

Telefon: 0757 110 247

Emailcomenzi@utildeco.ro

Web:  www.opya.ro

UtilDeco
UtilDeco
https://www.utildeco.ro