Oferta noastră include 9 din 10 produse necesare companiei tale. Legile în vigoare permit câtorva unităţi protejate din România intermedieze orice fel de produse – o decizie bună care sprijină diferenţa de capacitate / rentabilitate pentru un tânăr cu sindromul Down care nu este la fel de productiv ca un lucrător din China.

Intermedierea nu creşte numărul de locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi din România, ci doar le susţine.

Bogdan este un “afacerist” în domeniul mobilei din România care în ultima perioada nu prea mai are comenzi datorită preţurilor mari.

A înţeles poate creşte comenzile de la clienţii actuali dacă îşi înfiinţează o unitate protejată în cadrul SRL-ului. Condiţia…30% din total angajaţi fie cu dizabilitate.

A fost de ajuns ca, împreună cu prietenul lui, Cristian, găsească o persoană cu dizabilitate care, în schimbul a 200 Lei, a semnat un contract de muncă cu firma lor.

Cătălin este numele său şi s-a născut cu o afecţiune care îl ţine blocat în scaunul cu rotile. Nu a fost chemat niciodată la sediul firmei şi nici nu a mai vorbit cu un psiholog de mai bine de 10 ani. Stă în continuare în casă, izolat.

În acest moment, noua afacere atrage clienţi care îşi direcţionează taxa pe dizabilitate către unitatea protejată deţinută de Bogdan şi Cristian prin comenzi de mobilier.

Peste drum, o unitate protejată înfiinţată de un ONG cu ateliere în care se produce mobilier intră în faliment. Persoanele cu dizabilităţi, psihologii şi asistenţii sociali sunt concediaţi.

Preţul mic şi nu valoarea socială câştigă şi în această poveste.

Nu fi precum Bogdan, sau clienţii lui.

În România există 480 de unităţi protejate înfiinţate de S.R.L-uri şi 764 în total, împreună cu cele din sectorul ONG. Desigur, fiecare are povestea sa şi propria implicare în dezvoltarea economiei sociale. Fiecare are autorizaţii pe diferite categorii de produse…sau nu. Iată cum investim noi banii obţinuţi.

Înţelegem atelierele noastre nu pot produce tot ce ai nevoie şi, pentru a supravetui pe piaţă, suntem nevoiţi intermediem şi produse din alte domenii de activitate. Este legal şi avem toate autorizaţiile necesare pentru a intermedia 9 din 10 produse necesare firmei tale.

Nu îţi cerem lucrezi cu noi, ci te rugăm verifici de două ori cum afectează economia socială din România direcţionarea taxei tale pe dizabilitate. Tu primeşti produse “gratuit”, însă legea a fost înfiinţată pentru incluziunea persoanelor cu dizabilităţi nu?

De aceea, ţine de tine alegi cu cine devii partener. Săptămânal, noi clienţi semnează contracte cu UtilDeco pentru au colaborat cu prima unitate protejată ieşită în cale. Motivul? Au scos din buzunar suma pentru tot ce au decontat în ultimii ani prin taxa pe dizabilitate – decizie în urma unui control din partea ANAF sau a ITM-ului.

Noi îţi oferim preţuri foarte bune pentru:

birotică & papetărie

produse de curăţenie

mobilier

electronice & consumabile

Cere o oferta