Back

Pe 10 decembrie 2021 va avea loc Prima ediție a Conferinței Naționale de Economie Socială CNES 2021

Prima ediție a Conferinței Naționale de Economie Socială va avea loc pe 10 decembrie 2021.

CNES 2021 este organizată de către către Asociația SURYAM; Asociația pentru Știință, Tehnologie și Întreprinzători Inovativi (ȘTII) și Asociația Suport Regiunea Centru. Conferința se va desfășura online, pe 10 decembrie 2021, între orele 11.30 și 15.00. Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac pe site-ul https://www.conferinte.ro/evenimente/cnes2021.

Economia socială este un domeniu în plină dezvoltare la nivel național, iar un dialog între principalii actori ai domeniului este necesar pentru a identifica strategii și modalități adecvate de implementare pentru probleme sociale, economice sau de mediu.

Printre subiectele care vor fi abordate în cadrul primei ediții a Conferinței Naționale de Economie Socială se numără necesitățile și oportunitățile de finanțare ale sectorului economiei sociale, dezvoltarea întreprinderilor sociale, sustenabilitatea și provocările legislative ale domeniului.

Invitații CNES 2021 sunt:

  • Silvia-Daniela Pohrib – Președinte Asociatia Suport Regiunea Centru și Manager Asociația ȘTII;
  • Marius Dumitrescu – Antreprenor social, administratorul primei farmacii sociale din România, Președinte Asociația SURYAM;
  • Angela Achiţei – Președinte Fundația „Alături de Voi” România (ADV) și Antreprenor social;
  • Roxana Minzatu – Expert fonduri nerambursabile, fost Ministru al Fondurilor Europene;
  • Rodica Lupu – Fondator Ingenius Hub, Președinte Centru de Resurse pentru Cetățenie Activă CRCA;
  • Maricel Maroti – Consultant- reprezentant al ACCES – Asociația Clusterul Comunitar de Economie Socială;
  • Bogdan Panait – Fondator și CEO Lexdata, Vicepreședinte Asociația ȘTII;
  • Mihaela Munteanu – Director Comunicare Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale;
  • Anca Florea – Director Căminul pentru Persoane Vârstnice Târgu Mureș și Andreia Moraru – Director Executiv al Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș.

Angela Achiței, Președintele Fundației Alături de Voi România și antreprenor social la UtilDeco, JobDirect și Wise.travel, va susține o prezentare despre “Probleme și soluții pentru dezvoltarea sectorului Economiei Sociale în România”.

Programul complet al conferinței poate fi consultat aici: https://www.conferinte.ro/evenimente/cnes2021#agenda.

Domeniul economiei sociale este extrem de important pentru societatea actuală, deoarece prin intermediul acestui domeniu se găsesc soluții inovatoare la problemele sociale, economice și de mediu ale omenirii. În prezent la nivel național sunt înregistrate 1642 de întreprinderi sociale, dintre care 45 întreprinderi sociale de inserție, iar la nivel european funcționează peste 2,8 milioane de întreprinderi sociale a căror activitate generează 8% din PIB-ul UE.

Prima ediție a Conferinței Naționale de Economie Socială se anunță, așadar, a fi una extrem de interesantă. Te invităm să urmărești evenimentul live online, pe 10 decembrie 2021, între orele 11.30 și 15.00. Înscrie-te gratuit aici: https://www.conferinte.ro/evenimente/cnes2021!

UtilDeco
UtilDeco
https://www.utildeco.ro