fbpx

Ramona Marian

Ramona s-a alăturat echipei ADV România în anul 2007, în calitate de psiholog, după ce, timp de 2 ani, a activat ca voluntar în cadrul organizaţiei.

De-a lungul timpului, Ramona a avut oportunitatea de a coordona sau de a fi parte din numeroase proiecte frumoase, adresate adolescenţilor şi tinerilor, precum: „Solidaritatea ia forma inimii” proiect finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune (octombrie 2010 – decembrie 2010), „Impact Direct!”, proiect implementat în parteneriat cu Organizaţia Caritas Norvegia şi finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania (aprilie 2015 – martie 2016) sau „Oportunităţi pentru toţi adolescenţii”, model implementat cu sprijinul tehnic și financiar al Reprezentanței UNICEF în România, în perioada 2014 – 2017.

“În cei 13 ani petrecuţi în mijlocul adolescenţilor şi tinerilor m-am imbogăţit şi m-am format nu numai ca profesionist, ci şi ca om. Simt cum energia tinerilor şi potenţialul lor de a schimba lumea sunt, acum, parte din mine, iar pentru asta le sunt foarte recunoscătoare. În egală măsură, sunt recunoscătoare echipei extraordinare din care fac parte, care imi oferă zi de zi prilejul de a-mi pune în valoare cunoştinţele şi pasiunea şi îmi deschide în mod constant noi perspective de creştere şi dezvoltare. Despre mine pot să spun că mă caracterizează cel mai bine cuvântul “echilibru”, deoarece îl caut şi îl proiectez în toate dimensiunile vieţii mele, crezând cu tărie că reprezintă unul dintre secretele unei vieţi împlinite.”

În prezent, pe lângă activitatea de consiliere şi asistenţă psihologică adresată beneficiarilor organizaţiei, Ramona coordonează Agenția JobDirect, program de asistență și plasare la locul de muncă adresat persoanelor cu dizabilități, şi susţine cursuri, workshop-uri şi activităţi de informare şi prevenire pe teme din sfera educaţiei pentru sănătate (inclusiv educaţie sexuală) pentru tineri, adolescenţi şi copii, dar şi pentru părinţi şi specialişti din diverse domenii.

Ramona a absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în anul 2007. Ulterior, a urmat Masterul „Formarea, evaluarea şi consilierea psihologică a personalului” din cadrul aceleiaşi facultăţi, iar în perioada iunie – iulie 2013, Programul de studii postuniversitare de Economie socială în domeniul ştiinţelor social-politice din cadrul Facultăţii de Filosofie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Deoarece psihologia este cea mai mare pasiune a ei, în prezent urmează un Program de formare în psihoterapie cognitivă şi comportamentală.

SUS