Back

Antreprenoriat social pentru tineri: Angela Achiței în juriul competiției Social Impact Award România 2022

Angela Achiței, Președinte Fundația Alături de Voi România (ADV România) și Antreprenor social la UtilDeco, WISE.travel și JobDirect, va face parte din juriul “Social Impact Award România”, parte a competiției internaționale “Social Impact Award SIA 2022”, care susține tinerii, studenții și elevii să devină antreprenori sociali.

“Social Impact Award” este o competiție internațională de idei de afaceri sociale pentru tineri, desfășurată în 17 țări, printre care și România. Scopul principal al programului este de a dezvolta tineri antreprenori.

Anul acesta tinerii cu vârste între 14 și 30 de ani care își doresc să aducă soluții inovative la probleme sociale pot să aplice până pe 10 mai 2022 pe platforma online: https://apply.socialimpactaward.net/romania.

După primirea aplicațiilor juriul va selecta 15 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii. În perioada de incubare vor fi oferite resursele necesare pentru ca tinerii să își dezvolte ideile.

 

În cadrul perioadei de incubare participanții au acces la:

 

  • sesiuni individuale de mentoring,
  • metode și instrumente de lucru specifice antreprenoriatului social;
  • suport pentru înțelegerea priorităților și pentru a acționa în direcția acestora;
  • o comunitate națională și internațională de antreprenori sociali;
  • un program de 3 luni de incubare și mentorat cu antreprenori sociali români;
  • burse de participare la SIA International Summit, care va avea loc în noiembrie 2022 la Viena.

 

În plus, vor fi oferite 3 Premii a câte 3000 de euro și Premiul Publicului în valoare de 1000 de euro.

 

Din juriul competiției mai fac parte și Diana Certan, Director Organizația Umanitară Concordia; Anca Luca, Senior Brand Manager BCR; Alina Kasprovschi, Director Executiv Fundația Comunitară București; Andrei Coșuleanu, Fondator Act for Tomorrow; Zoltan Bereczki, Președinte Synergy Venture Catalizer și un reprezentant SAP România.

 

Așadar, dacă ești tânăr cu vârsta cuprinsă între 14 și 30 de ani și ai o idee care poate aduce soluții inovative la problemele sociale actuale, aplică la “Social Impact Award” până pe 10 mai 2022.

 

În România commpeti’ia Social Impact Awards a ajuns la ediția cu numărul 11 și este organizată de Social Innovation Solutions, cu sprijinul BCR România și SAP, alături de partenerii internaționali Erste Foundation și Vienna University.

 

Mai multe detalii găsiți pe SocialmpactAward.net

UtilDeco
UtilDeco
https://www.utildeco.ro