Back

Fă cunoștință cu Echipa

SORIN ACHIȚEI
Manager UtilDeco
MĂDĂLINA SAUCIUC
Co-manager UtilDeco / producție
IRINA ISĂCILĂ
Co-manager UtilDeco / arhivare
RAMONA MARIAN
Co-manager UtilDeco / JobDirect
ANA DRELEA
Director economic
MANUELA IFTIMOAEI
Director programe europene
EUGENIA POPA
Manager resurse umane
ELENA VASILIU
Expert marketing și comunicare
ANCA PRISACARU
Manager Academia ADV
ALEXANDRU POPA
Economist
ADRIANA CUCU
Coordonator S.E.P.P.
IGOR CEBOTARI
Administrator clădiri și expert achiziții
ANGELA ACHIȚEI
Președinte ADV România & Administrator UtilDeco Group SRL

Fii parte din povestea noastră!

Ajută-ne să transformăm „dizabilitatea” în „abilitate” !

SORIN ACHIȚEI

Manager UtilDeco

Sorin, este persoana care a adus experiența de business într-o organizație cu misiune socială și a reușit crearea unui concept unic, sustenabil și competitiv în piață. S-a alăturat echipei în 2015, într-un moment dificil pentru organizație și a reușit în mai puțin de un an, să reechilibreze lucrurile și să asigure continuitatea activității.

“I never saw a wild thing sorry for itself. A small bird will drop frozen dead from a bough without ever having felt sorry for itself.” D.H. Lawrence

Cu peste 25 de ani de experiență în vânzări, marketing, dezvoltare afaceri și management, atât în diferite companii multinaționale, cât și ca antreprenor, a preluat și implementat la UtilDeco, cele mai bune instrumente de business pentru activitatea economică derulată de către întreprinderea socială. La rândul său a învățat foarte mult despre afacerile sociale prietenoase cu omul, mediu și comunitatea și este mândru că astfel poate contribui la dezvoltarea unor afaceri pentru un viitor mai bun!

Sorin este absolvent al Universității Gheorghe Asachi din Iași, specializarea electrotehnică și a Școlii de Business CODECS. Pe lângă aceste pregătiri, se adaugă peste 40 de cursuri în diferite domenii specifice, necesare dezvoltării unei afaceri.

De asemenea, odată cu alăturarea în echipa UtilDeco, Sorin a pus bazele și a dezvoltat în cadrul grupului și întreprinderea socială WISE travel, în prezent autorizată ca tour operator de turism.

Punând pe primul loc omul, nevoile și visele sale și utilizând corect instrumentele de business, realizezi că ceea ce faci zi de zi, nu numai că aduce sustenabiltate organizațională…, ci mai ales satisfacția de a crea lucruri de valoare, nu dintr-un simplu simț al datoriei, ci mai degrabă din dragoste pentru oameni!

MĂDĂLINA SAUCIUC

Co-manager UtilDeco / producție

Mădălina este parte din echipa ADV Romania din anul 2008, când a ales sa să susţină misiunea socială a organizaţiei și să-și aducă contribuția la îmbunătățirea vieții persoanelor aflate în dificultate.

În cadrul fundaţiei, ea a fost parte din mai multe echipe de implementare de proiecte europene şi s-a implicat în organizarea şi furnizarea a numeroase cursuri adresate specialiştilor (reprezentanţi autorităţi publice, medici, poliţişti, jurnalişti, cadre didactice etc.) şi beneficiarilor organizaţiei (persoane cu dizabilităţi, persoane private de libertate, persoane care provin din mediul rural ş.a.).

În anul 2015, Mădălina a acceptat provocarea de a coordona activitatea Întreprinderii Sociale de Inserție UtilDeco, având o contribuție importantă în dezvoltarea și consolidarea afacerii sociale și fiind implicată în activități de consultanță pentru înființarea tuturor întreprinderilor sociale deținute de ADV România.

Scopul UtilDeco – acela de incluziune în muncă a persoanelor cu dizabilităţi – m-a motivat să îmi menţin încrederea şi curajul şi să iniţiez o serie de schimbări în activitatea mea, care şi-au dovedit în scurt timp eficienţa.

Analiza obiectivă a activităţii UtilDeco din ultimii ani, îmi confirmă că angajatul cu dizabilităţi este un angajat valoros, care poate oferi servicii şi produse de calitate şi care contribuie, alături de ceilalţi membri ai echipei, la menţinerea activităţii la standarde ridicate de performanţă şi la satisfacţia clienţilor…iar eu sunt foarte bucuroasă că fac parte din această minunată echipă.”

Mădălina are experiență în domeniul antreprenoriatului social, managementului producției, leadership, negociere în vânzări și gestionarea afacerii, iar de-a lungul timpului a susținut numeroase cursuri de formare pe subiecte din aceste domenii.

IRINA ISĂCILĂ

Co-manager UtilDeco / arhivare

Irina Isăcilă s-a alăturat echipei ADV România în anul 2003, activând mai întâi ca voluntar, iar ulterior ocupând diverse poziții în domeniul serviciilor psiho-sociale sau cel al economiei sociale: psiholog, coordonator proiecte, director al Centrului Iași sau coordonator al Întreprinderii Sociale de Inserție UtilDeco.

Această experiență diversificată în cadrul organizației a ajutat-o ca în anul 2012 să preia coordonarea Serviciului de arhivare și depozitare documente UtilDeco, asumându-și rolul de a dezvolta și performa activitatea serviciului. Cu o atitudine pozitivă și determinare pentru obținerea celor mai bune rezultate, având alături o echipă puternică de tineri profesioniști și extrem de dedicați, Irina continua eforturile în vederea menținerii standardelor ridicate de performanță. Pentru ea, UtilDeco înseamnă “motivație, energie, viziune, oameni frumoși”.

Formator autorizat din anul 2007, Irina susține cursurile de arhivar și legător manual derulate de către organizație, ceea ce îi permite să își valorifice și să își diversifice în permanență experiența.

Este licențiată în psihologie, a urmat studii de masterat în domeniul resurselor umane, iar formarea în domeniul arhivistic a realizat-o prin intermediul Şcolii Naţionale de Perfecţionare Arhivistică din București.

„Nu contează atât de mult ce faci, ci câtă dragoste pui în ceea ce faci.”

RAMONA MARIAN

Co-manager UtilDeco / JobDirect

Ramona s-a alăturat echipei ADV România în anul 2007, în calitate de psiholog, după ce, timp de 2 ani, a activat ca voluntar în cadrul organizaţiei.

De-a lungul timpului, Ramona a avut oportunitatea de a coordona sau de a fi parte din numeroase proiecte frumoase, adresate adolescenţilor şi tinerilor, precum: „Solidaritatea ia forma inimii” proiect finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune (octombrie 2010 – decembrie 2010), „Impact Direct!”, proiect implementat în parteneriat cu Organizaţia Caritas Norvegia şi finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania (aprilie 2015 – martie 2016) sau „Oportunităţi pentru toţi adolescenţii”, model implementat cu sprijinul tehnic și financiar al Reprezentanței UNICEF în România, în perioada 2014 – 2017.

“În cei 13 ani petrecuţi în mijlocul adolescenţilor şi tinerilor m-am imbogăţit şi m-am format nu numai ca profesionist, ci şi ca om. Simt cum energia tinerilor şi potenţialul lor de a schimba lumea sunt, acum, parte din mine, iar pentru asta le sunt foarte recunoscătoare. În egală măsură, sunt recunoscătoare echipei extraordinare din care fac parte, care imi oferă zi de zi prilejul de a-mi pune în valoare cunoştinţele şi pasiunea şi îmi deschide în mod constant noi perspective de creştere şi dezvoltare. Despre mine pot să spun că mă caracterizează cel mai bine cuvântul “echilibru”, deoarece îl caut şi îl proiectez în toate dimensiunile vieţii mele, crezând cu tărie că reprezintă unul dintre secretele unei vieţi împlinite.”

În prezent, pe lângă activitatea de consiliere şi asistenţă psihologică adresată beneficiarilor organizaţiei, Ramona coordonează Agenția JobDirect, program de asistență și plasare la locul de muncă adresat persoanelor cu dizabilități, şi susţine cursuri, workshop-uri şi activităţi de informare şi prevenire pe teme din sfera educaţiei pentru sănătate (inclusiv educaţie sexuală) pentru tineri, adolescenţi şi copii, dar şi pentru părinţi şi specialişti din diverse domenii.

Ramona a absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în anul 2007. Ulterior, a urmat Masterul „Formarea, evaluarea şi consilierea psihologică a personalului” din cadrul aceleiaşi facultăţi, iar în perioada iunie – iulie 2013, Programul de studii postuniversitare de Economie socială în domeniul ştiinţelor social-politice din cadrul Facultăţii de Filosofie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Deoarece psihologia este cea mai mare pasiune a ei, în prezent urmează un Program de formare în psihoterapie cognitivă şi comportamentală.

ANA DRELEA

Director economic

Ana și-a început activitatea la Fundația ”Alături de Voi” România în 2004 în calitate de voluntar. S-a atașat foarte mult de valorile fundației și în 2006 a aplicat pentru poziția de asistent financiar, fiind astfel angajată în cadrul organizației. A absolvit facultatea de Electrotehnică la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, secția Inginerie Economică, master în domeniul ”Marketing și Management, Comunicare și Negociere” la aceeași universitate, master în domeniul ”Științe Economice și Administrarea Afacerii” la Universitatea Tehnică a Moldovei din Chișinău continuând apoi aprofundarea cunoștințelor în domeniul managementului financiar al afacerilor de economie socială  prin programul de doctorat.

În prezent, Ana ocupă funcția de Director Economic și asigură un management financiar complex, compus din activitate non-profit și activitate economică.  Pe parcursul a 14 ani de activitate a asigurat managementul financiar a peste 70 de proiecte europene derulate de către Fundația ”Alături de Voi” România. A dezvoltat partea economică a organizației încă de când au luat naștere Întreprinderile Sociale UtilDeco, JobDirect, WISE.travel și Academia ADV, dezvoltate de către fundație.

Motto-ul care o reprezintă cel mai bine este: ”Imposibilul poate fi împărțit oricând în posibilități!”

MANUELA IFTIMOAEI

Director programe europene

Director de programe europene la Fundația ”Alături de Voi” România, Manuela are peste 19 ani de experiență profesională în management de proiect (redactare, corodonare, supervizare), dezvoltând de-a lungul timpului numeroase programe sociale, educaționale și antreprenoriale în cadrul organizației.

Arii de expertiză:

  • Accesare fonduri europene. A accesat finanțări pe diferite linii de finanţare, precum: Comisia Europeană, Fondul Social European, Fondul Global de Luptă împotriva HIV/SIDA, TBC şi Malariei; PHARE; UNICEF; Banca Mondială; USAID; UNODC; Organizația Internațională pentru Migrație; Ministerul Afacerilor Externe; Fondul ONG în România – granturile SEE 2009-2014, Contribuția Elveției pentru Uniunea Europeană extinsă ș.a.;
  • Management proiecte
  • Formator autorizat
  • Expert achiziții publice: SEAP/SEAP, platforma Ministerului Fondurilor Europene, PRAG (legislația europeană)
  • Evaluare furnizori de formare profesională
  • Evaluare competențe profesionale

Manuela are peste 600 de ore ca formator pe următoarele teme:

  1. Management de proiect – curs autorizat ANC ”Manager de proiect”;
  2. Economie socială – cursuri autorizate ANC ”Antreprenor în economia socială” și ”Manager de întreprindere socială”;
  3. Achiziții publice;
  4. Educație pentru Dezvoltare Durabilă pentru cadre didactice, elevi și studenți;
  5. Educație pentru sănătate;
  6. Cursuri de peer-education adresate tinerilor.

Este autor și coautor a 12 publicații și articole apărute în ghiduri și lucrări de specialitate, iar în timp a participat la 8 studii și cercetări în domeniul științelor sociale.

Pe Manuela o caracterizează seriozitatea, curajul de a se implica în activități inedite, optimismul, dragostea față de oameni, fiind animată de convingerea că orice acțiune personală poate aduce o schimbare în bine în viața oamenilor.

EUGENIA POPA

Manager resurse umane

Eugenia este în prezent manager resurse umane în cadrul Fundației ”Alături de Voi” România, UtilDeco Group SRL și Wise.Travel SRL.

Eugenia a finalizat studiile Facultății de Asistență socială din cadul Universității Al. I. Cuza Iasi. A lucrat pentru scurt timp ca asistent social, pentru că i s-a ivit o nouă provocare. Aceea de a fi coordonator național de voluntari în cadrul fundației unde a coordonat peste 200 de voluntari activi. În cadrul acestui program a trebuit să își dezvolte abilitățile de planificare, organizare, convingere, comunicare, adaptabilitate, flexibilitate, selecție, perseverență, investiția în tinerii (indiferent de vârstă) pe care îi coordona. A simțit nevoia de noi informații și spiritul său autodidact s-a concretizat în urmarea unui master în Managementul resurselor umane, urmat la Facultatea de economie și Administrarea AfacerilorIași, în cadrul căruia și-a completat cunoștințele de management organizațional, motivațional, de evaluare, comunicare și leadership. Pasul spre a fi formator a fost unul foarte mic, susținând diverse cursuri,  colocvii, seminarii în domeniul Managementul voluntarilor.

Oportunității ivite în anul 2009, aceea de a fi manager de resurse umane în cadrul fundației, i-a răspuns fătă ezitare. Consideră că este un domeniu interesant, din toate punctele de vedere, cu atât mai mult cu cât lucrează și cu persoane din medii defavorizate, persoane cu dizabilități. Fiind un domeniu complez, pe parcursul timpului și-a completat studiile pe care le-a considerat necesare pentru a fi și a lucra într-un mod profesionist pe proiectele pe care a fost și este implicată, și pe alte posturi cu referință spre resurse umane.

Experiența și cunoștințele stau la baza sesiunilor/cursurilor pe care le susține ca formator, i-a facilitat  susținerea a peste 1500 de ore de formare, atât în țară, cât și în Republica Moldova, susținând cursuri, dezbateri, colocvii, prezentări la diverse conferințe pe variate teme cum ar fi: managementul voluntarilor, dezvoltarea de abilități de viață independentă, comunicare eficientă – abilităţi de comunicare, fundraising, formare de formatori, peer education, comunicare pentru schimbarea comportamentului, prevenirea transmiterii infecției cu HIV/SIDA, consum de droguri, educație sexuală, managementul resurselor umane, integrarea socio-profesională a persoanelor cu dizabilități, antreprenoriat social, economie socială, inspector resurse umane, motivarea angajaţilor, consiliere și orientare profesională etc., având ca responsabilități livrarea programului de formare și implicit: conceperea programului de formare, designul de curs, pregătirea suportului de curs, pregătirea curriculei de predare adaptate grupului țintă selectat pe proiect, pregătirea instrumentelor de predare și evaluare a cunoștințelor cursanților, precum și suport acordat în certificarea ANC a cursurilor de către evaluatorii AJPIS.

„Am fost programați să credem că există potențial în educație, într-un job, într-o investiție, în partenerul de viață, într-o echipă. Toate acestea reprezintă Oportunități. Există zero potențial în toate aceste lucruri. Potențialul este doar ÎN TINE, nu în exteriorul tău.”   John C. Maxwell

ELENA VASILIU

Expert marketing și comunicare

Elena este persoana care aduce publicului veștile bune despre proiectele și activitățile Fundației “Alături de Voi” România. Zi de zi, mereu în echipă, își pune amprenta în dezvoltarea ecosistemului de comunicare și rezonează în mod autentic cu misiunea ADV.

E ușor să faci comunicare pentru o organizație care aduce binele în comunitate. Nu există compromisuri, nu trebuie să recurgi la decupaje strategice ale întâmplărilor, nu trebuie să inventezi beneficii sau soluții. E suficient să fii autentic, să fii profesionist și implicat.

A absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și două programe de master: Management Comercial și Relații Publice și Publicitate în cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice. În prezent este doctorand la aceeași facultate, în cadrul specializării Științe ale Comunicării și urmează o cercetare doctorală în domeniul argumentării. În paralel, este cadru didactic asociat la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, specializarea Comunicare și Relații Publice, unde susține seminarii începând cu anul 2016.

Pentru Elena, marketingul este despre relațiile pe care le construiești cu publicul tău, despre ce soluții îi oferi și în ce fel de povești îl înviți. Crede în puterea comunicării de a schimba mentalități și e recunoscătoare că poate face acest lucru într-o organizație care are misiunea de a construi un viitor mai luminos pentru întreaga comunitate.

ANCA PRISACARU

Manager Academia ADV

Anca a absolvit Facultatea de Filosofie, specializarea Asistență Socială din Iași în anul 2005. Ea s-a alăturat echipei Fundației “Alături de Voi” România încă de la înființarea acesteia, în anul 2002, pentru început ca voluntar iar apoi ca asistent social, oferind consiliere și sprijin persoanelor infectate și afectate HIV/SIDA. În anul 2004 a dezvoltat și coordonat programul Clubul Tinerilor, program ce a adus laolaltă copii și tineri din toate mediile sociale, cu sau fără probleme, și care i-a oferit multiple satisfacții.

De-a lungul timpului, a coordonat numeroase proiecte, precum: “Informare, consultanță și asistență juridică pentru persoanele infectate cu HIV” (proiect ce a vizat sprijinirea persoanelor infectate și afectate HIV/SIDA pentru obținerea și respectarea drepturilor), “E timpul pentru o schimbare” (proiect ce a vizat integrarea în muncă a persoanelor cu dizabilități și schimbarea atitudinii angajatorilor vis-a-vis de această categorie de persoane), „Alianţa pentru dezvoltarea economiei sociale” (proiect ce a avut ca scop formarea și integrarea profesională a persoanelor cu dizabilități), “Oportunități pentru adolescenți” (proiect în cadrul căruia a oferit servicii pentru adolescenți).

În decursul carierei sale, Anca a susținut numeroase activități de formare, atât pentru cadre didactice, cât și pentru elevi, preponderent pe teme legate de educație pentru sănătate (educație sexuală, prevenirea consumului de droguri, prevenirea consumului de alcool), prevenirea traficului de ființe umane, prevenirea abandonului școlar, orientare în carieră etc.

Anca își ghidează activitatea după motto-ul scriitorului american Langston Hughes: “Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare”.

Pentru Anca, ADV nu este doar un loc de muncă ci un loc unde a avut posibilitatea să crească și să se dezvolte profesional, un loc unde vine cu plăcere în fiecare zi și o echipă de profesioniști din care este mândră că face parte!

ALEXANDRU POPA

Economist

Alexandru face parte din echipa ADV România din anul 2015, inițial ocupând funcția de asistent financiar, în prezent fiind economist.

În anul 2015 termină Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași cu specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune, iar în anul 2017 finalizează Masterul de Contabilitate, Diagnostic și Evaluare.

Tot în anul 2017, a acceptat provocarea de a coordona departamentul financiar contabil timp de 2 ani de zile, până când colega noastră, director economic, s-a întors din concediu de creștere copil. A fost o experiență foarte frumoasă, cu multe informații noi și provocări pe care le-a finalizat cu succes – de la coordonare activități financiare ale fundației, până la implementarea și respectarea politicilor și procedurilor financiar – contabile, de la a asigura controlul intern pentru reflectarea în evidențele contabile a situației financiare a fundației, până la transmiterea declarațiilor și situațiilor financiare către Administrația Național Fiscală, inclusiv relaționarea cu departamentele și partenerii organizației pentru desfășurarea activității într-un mod eficient. După această perioadă de 2 ani de zile, a preluat funcția de economist, având responsabilități noi, dar și din cele avute în perioada de director economic interimar.

Un “proiect” mult dorit, încă de când era student, este să obțină certificarea de expert contabil autorizat de către CECCAR – Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România. În prezent este stagiar, participând la cursuri susținute de profesori universitari, cu ajutorul cărora se desfășoară dezbateri pe teme / situații întâlnite în practică, clarificând aspecte ce țin de întocmirea caietelor de practică și respectarea condițiilor de acces la profesie.

Ceea ce face zi de zi, tot ce învață și va învăța în continuare, îl definește prin specializarea aleasă cu multă bucurie și totodată moștenită de la însuși bunicul lui.

ADRIANA CUCU

Coordonator S.E.P.P.

Adriana și-a început activitatea  în echipa ADV Romania în urmă cu mai bine de 8 ani, iar din anul 2019 deține calitatea de Coordonator Serviciu Extern de Prevenire și Protecție (SEPP) în cadrul UtiDeco Group.

Și-a dezvoltat cariera profesională prin explorarea problematicii securității și sănătății ocupaționale în mai multe domenii de activitate, fiecare provocare privind-o ca o nouă pistă de cunoaștere și o reală posibilitate de înțelegere și asumare a responsabilităților în ceea ce privește asigurarea unui mediu de muncă sănătos, prin eliminarea și diminuarea posibilității de risc.

De profesie inginer, Adriana are un parcurs academic impresionant. A absolvit Facultatea de Hidrotehnică, specializarea Îmbunătățiri Funciare și Dezvoltări Rurale (ÎFDR), din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași. Și-a continuat pregătirea prin finalizarea cursului de Master în Managementul Securități, Sănătății și al Relațiilor de Muncă (MSSRM) – Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu – Facultatea de inginerie „Hermann Oberth” Sibiu și a cursurilor postuniversitare de Evaluator factori de risc – Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” Iaşi. Și-a continuat specializarea în domeniul profesional prin urmarea cursurilor de Cadru tehnic PSI, Manager în cadrul Sistemului de Management de Mediu (SMM), operator RSVTI și formator.

Cu  experiență de peste 13 ani ani în sfera sănătății și securității ocupaționale și a situațiilor de urgență, poate  gestiona problemele de risc inerent care pot apărea într-un sistem de muncă. Sectoare de activitate în care și-a oferit consultanță SSM/SU sunt: agricol, construcții, carieră exploatare de piatră, fitness, domeniul HORECA, transport, design amenajări parcuri/grădini, alimentar, bricolage, producție (tâmplărie, ateliere de efectuat lumânări artizanale, croitorie, legătorie manuală, arhivare și depozitate fonduri arhivistice, manichiură-pedichiură, servicii IT, ateliere de ambalare manuală, agent temporar de muncă – transport marfă în afara granițelor țării).

Pentru Adriana, securitatea și sănătatea  angajaților dintr-o organizație, într-un mediu muncă sigur, constituie condiții prealabile necesare pentru desfășurarea unei activități viabile. Atingerea unor standarde înalte în ceea ce privește sănătatea și securitatea în activitatea desfășurată, necesită eforturi sistematice. Asigurarea securității și a bunăstării lucrătorilor reprezintă, de asemenea, responsabilitatea morală și legală a fiecărui angajator. Sănătatea și securitatea sunt aspecte ce pot fi și trebuie controlate. Putem reduce accidentele, îmbolnăvirile și posibilitatea pierderii bunurilor și a producției, printr-o bună gestionare a riscului.

”Securitatea și sănătatea salariaților face parte integrantă a securității umane. Munca în securitate nu este doar o politică economică judicioasă; este un drept uman de bază.”

Kofi Annan, fost Secretar General al Națiunilor Unite

IGOR CEBOTARI

Administrator clădiri și expert achiziții

Igor și-a început activitatea la Fundația „Alături de Voi” România în 2005, în calitate de voluntar. S-a atașat foarte mult de valorile fundației și în 2007 a aplicat pentru poziția de asistent proiect, fiind astfel angajat în cadrul organizației. A absolvit facultatea de Electrotehnică la Universitatea Gheorghe Asachi din Iași, secția Inginerie Economică, cu un master în domeniul „Energie și Mediu” la aceeași universitate.

Începând cu anul 2015 ocupă funcția de administrator imobile și este implicat activ în păstrarea și valorificarea bunurilor mobile și imobile ale organizației precum și achiziția responsabilă de bunuri și servicii.

Viața este suma alegerilor pe care le facem în fiecare clipă, iar alături de colegii din organizație simte că activitățile pe care alegem să le desfășurăm împreună pot îmbunatăți calitatea vieții persoanelor aflate în diferite grupuri vulnerabile.

Motto-ul preferat e un citat care îi aparține lui Michael Phelps:

Cred că orice este posibil atât timp cât mintea ta se concentrează la asta și îți dedici timpul și munca în acest scop.

ANGELA ACHIȚEI

Președinte ADV România & Administrator UtilDeco Group SRL

Angela este președinte la Fundația ADV România și manager la întreprinderile sociale UtilDeco, JobDirect, WISE.travel și Academia ADV, dezvoltate de către fundație.

 ”Ceea ce facem zi de zi.., ne definește practic viitorul!”

Pe lângă studiile de bază: – licențiată în asistență socială, master în educație integrată a persoanelor cu dizabilități, studii postuniversitare in economie socială și, în prezent, doctorand în managementul strategic al afacerilor de economie socială – a urmat mai multe formări în management organizațional, management de proiect, management al resurselor umane, advocacy si lobby, formator si achiziții publice.

Angela, este unul din promotorii economiei sociale în România, contribuind alături de alți actori sociali la adoptarea Legii Economiei Sociale în 2015. De asemenea, susține dezvoltarea sectorului ONG, fiind membru fondator la FONSS, RISE, FOND și Coaliția ONG pentru fonduri structurale.

Experiența și activitatea sa în domeniu, a fost premiată în mai multe competiții:

  • 2017 – premiul ”EY Social Entrepreneur Of The Year”, singura competiție antreprenorială globală care se derulează în mai mult de 145 de orașe din 60 de țări.
  • 2015 – Premiul pentru „Business cu impact social”, acordat de către Business Days.
  • 2014 – Iași, Gala Modelelor Feminine, premiul „Antreprenor economie socială” pentru activitatea întreprinderii sociale de inserție Util Deco.

Angela este și membru activ în Club Europa care activează pe lângă Comisia Europeană și expertul Ministerului Economiei din R. Moldova în dezvoltarea antreprenoriatului social dincolo de Prut!

Pe lângă managementul strategic și organizațional, Angela deține cunoștințe avansate în scrierea și implementarea de proiecte europene și economie socială. În acest sens, a dezvoltat împreună cu echipa, 3 cursuri de specializare acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări:

  • Manager proiect
  • Antreprenor în Economie Socială
  • Manager Întreprindere Socială

Expertiza practică în domeniul managementului de proiect este datorată unui număr de peste 80 de proiecte scrise și implementate în cadrul fundației în peste 18 ani de activitate.

Expertiza practică în domeniu economiei sociale / antreprenoriat social, este datorată dezvoltării sub umbrela ADV România, începând cu anul 2008, a 4 întreprinderi sociale proprii, dintre care, una de inserție. De asemenea, prin finanțare europeană, urmează să fie înființate în următorii 3 ani, 50 de start-upuri întreprinderi sociale în Romania, R. Moldova și Ucraina. Angela, este și unul din experții Ministerului Economiei din R. Moldova și GIZ Germania în dezvoltarea antreprenoriatului social în această țară.

Ca trainer, a asigurat formarea a:

  • 150 de persoane în Manager Proiect
  • 315 persoane în Antreprenor în Economie Socială
  • 170 persoane în Manager Întreprindere Socială

https://ro.linkedin.com/in/angelaachitei