Back

Internship OPYA: Elevii din Iași sunt implicați în prăjirea cafelei

Dezvoltarea abilităților prin experiența practică în cadrul internshipului organizat de OPYA – Cafea Premium de Specialitate Proaspăt Prăjită

În societatea actuală, tinerii se confruntă cu numeroase provocări în procesul de tranziție spre viața adultă și independentă.

,,Prin UtilDeco – cea mai mare întreprindere socială de inserție și unitate protejată din țară – noi investim în dezvoltarea resurselor umane, în tineri și în dezvoltarea abilităților de viață independentă. Acest lucru face parte din impactul social pe care îl generăm zi de zi prin ceea ce facem’’ a declarat Angela Achiței, antreprenor social și președinte al Fundației ADV România.

Întreprinderile sociale de inserție pot juca un rol crucial în crearea oportunităților de angajare și formare pentru tineri. Acestea pot oferi programe și stagii de instruire care să le permită tinerilor să-și dezvolte abilitățile profesionale și să dobândească experiență în domeniile lor de interes.

Pe lângă dezvoltarea abilităților profesionale, întreprinderile sociale de inserție pot juca și un rol important în dezvoltarea abilităților de viață independentă în rândul tinerilor. Aceste abilități includ gestionarea financiară, planificarea și organizarea timpului, abilități de comunicare și rezolvare a conflictelor, precum și dezvoltarea încrederii în sine și a autonomiei. Prin investiția în programe de pregătire și mentorat, întreprinderile sociale pot sprijini tinerii în dobândirea acestor abilități esențiale pentru viața de zi cu zi.

Într-o lume în care cafeaua nu este doar o băutură, ci o experiență, prăjitoria de cafea OPYA, întreprindere socială din cadrul ADV România,  și-a deschis ușile pentru 10 elevi de liceu de la Școala Varlaam Mitropolitul, care au participat cu mult entuziasm la internshipul organizat.

În cadrul internshipului, elevii au descoperit arta prăjirii cafelei, au participat la procesul de ambalare și au discutat cu specialiști din domeniu, aflând lucruri inedite despre cafea: de la recoltare, la prăjire, ambalare și preparare.

Gallery slideGallery slideGallery slide

Totodată, elevii au avut oportunitatea de a desluși tainele procesului de prăjire și preparare a cafelei. Au învățat despre boabele de cafea, originile lor și impactul prăjirii asupra aromelor și gustului final. Sub îndrumarea atentă a specialiștilor noștri, au descoperit subtilitățile diferitelor sortimente de cafea și au învățat tehnici și metode de extracție. Aceștia au învățat cum să opereze utilaje folosite in procesul de prăjire și să monitorizeze atent temperaturile și timpii pentru a obține rezultate consistente și de calitate superioară. Pe lângă aspectele tehnice, elevii și-au dezvoltat și abilități precum: comunicarea eficientă, lucrul în echipă și gestionarea timpului.

Unul dintre aspectele cele mai valoroase ale acestui program a fost faptul că a oferit elevilor o perspectivă realistă asupra viitoarelor cariere pe care doresc să le urmeze.

Prin intermediul internshipului, elevii au avut ocazia de a înțelege mai bine ce implică munca într-un anumit domeniu. Astfel, această experiență i-a ajutat să-și dezvolte încrederea în propriile abilități și să-și contureze mai bine planurile de carieră.

Finalizarea unui internship este doar începutul călătoriei pentru elevi. Explorarea de noi oportunități, continuarea educației, implicarea în proiecte de voluntariat și networkingul sunt toateUti elemente cheie pentru creșterea personală și profesională a acestor tineri curajoși. Prin descoperirea și explorarea pasiunilor, dezvoltarea abilităților de viață și competențelor cheie, îmbunătățirea șanselor de succes în carieră și dezvoltarea unei mentalități de învățare pe tot parcursul vieții, elevii își pot atinge potențialul maxim și pot contribui la societate într-un mod semnificativ.

 

Foto: Școala Varlaam Mitropolitul

 

utildeco
utildeco