Back

Angela Achiței, administratorul UtilDeco Group, fost nominalizată în Top 100 Women in Social Enterprise 2022

Euclid Network (EN) a publicat pe 8 martie 2022 Top 100 Women in Social Enterprise 2022, care include 100 de femei lideri în domeniile antreprenoriatului social și inovației sociale.

Angela Achiței, Președinte ADV România și Antreprenor social la UtilDeco, JobDirect și WISE travel, a fost nominalizată în Top 100 Femei din Întreprinderile Sociale 2022.

De mai bine de 20 de ani, Angela Achiței este Președintele Fundației ADV România, una dintre cele mai mari organizații din domeniul economiei sociale. Angela este unul dintre promotorii Legii Economiei sociale în România și ai antreprenoriatului social în România și Republica Moldova. Angela Achiței este antreprenor social în cadrul a trei întreprinderi sociale: UtilDeco, JobDirect și WISE travel. Angela a dezvoltat proiectul Academia ADV și 4 laboratoare de inovare socială în Republica Moldova și Ucraina pentru a sprijini tinerii să devină antreprenori sociali. În ultimii doi ani, ADV România este administrator de granturi, contribuind la înființarea și finanțarea a 42 de întreprinderi sociale în România.

Motto-ul Angelei este “Ceea ce facem în fiecare zi…, practic ne definește viitorul!”

Top 100 Women in Social Enterprise este un proiect realizat de Euclid Network, cu sprijinul Comisiei Europene și în colaborare cu Empow’her, European Confederation of Inclusive Enterprises, European Disability Forum, Pioneers Post și We Make Change.

Topul se află în 2022 la a doua ediție. Anul acesta, în urma unui apel deschis de nominalizări, din 500 de nominalizări un juriu de specialiști a selectat 100 de femei care desfășoară activitate cu impact social și/sau de mediu pozitiv semnificativ. Topul include 2 categorii: Antreprenor social și Inovator social. Femeile alese au dezvoltat și implementat cu succes proiecte care vizează îmbunătățirea practicilor sectoriale și realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU. Antreprenorii și inovatorii sociali au sprijinit comunitățile, oferind servicii sociale pentru o societate mai ecologică, mai digitală și echitabilă, iar abordările lor inovatoare au potențialul de a continua să creeze un impact pozitiv pe o perioadă lungă de timp.

Lansarea Top 100 Women in Social Enterprise 2022 va fi urmată de o campanie extinsă de promovare a realizărilor din domeniul economiei sociale ale femeilor lideri incluse în top.

Euclid Network (EN) este Rețeaua Europeană a Întreprinderilor Sociale. Fondată în 2007, EN este lider în modelarea ecosistemului european de impact. De aproape 15 ani, Euclid Network (EN) promovează antreprenoriatul social și inovația socială în Europa prin schimbul de cunoștințe, consolidarea capacităților, crearea de rețele și advocacy internațional.

Din rețeaua globală a Euclid Network fac parte peste 100.000 de organizații din 21 de țări din Europa și nu numai. Euclid Network promovează o economie care funcționează pentru oameni și planetă, conform celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU. În viziunea Euclid Netwok antreprenoriatul social și inovarea socială sunt piloni de bază pentru crearea unei noi economii verzi și juste.

Vezi AICI Top 100 Women in Social Enterprise 2022!

UtilDeco
UtilDeco
https://www.utildeco.ro