Back

Întrebări și răspunsuri privind funcționarea unităților protejate

Ca urmare a evenimentului organizat de către Ambasada Sustenabilității în data de 11 mai 2023 la care a participat ca speaker Angela Achiței din partea Observatorului de Integritate UPA și UtilDeco, unitate protejată din cadrul grupului ADV România, a fost realizat și transmis către Autoritatea Națională pentru Protecția Persoanelor cu Dizabilități, un document cu o serie de întrebări și răspunsuri care să fie publicate pe site-ul ANPD pentru a aduce clarificări cu privire la funcționarea unităților protejate.

Documentul a fost realizat și agreat în prealabil de mai multe unități protejate, membre în Coaliția România Sustenabilă, RISE – Rețeaua Română a Întreprinderilor Sociale de Inserție, FONSS – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, clusterul Acceleratorul de Întreprinderi Sociale, gestionat de către Fundația ”Alături de Voi” România. De asemenea, s-au alăturat demersului unitatea protejată You 4 Ability – Asociația D’Apetresii, Access2Accessibility Movement SRL, Ophori SRL, OilRight, Cofeels, Atelierul de Panza și UtilDeco Group SRL.

Documentul a fost transmis oficial în data de 12 iunie 2023 și poate fi consultat aici. Sperăm că acesta să fie cât mai curând publicat pe site-ul ANPD, secțiunea dedicată întrebărilor și răspunsurilor privind funcționarea unităților protejate.

utildeco
utildeco