Back

Parteneriat pentru incluziune: NESsT sprjină UtilDeco Group să-și crească capacitatea de producție și să creeze noi locuri de muncă

NESsT acordă UtilDeco Group, întreprindere socială de inserție dezvoltată de ADV Romania, un grant rambursabil în valoare de 330,000 RON și un grant nerambursabil de 88,000 RON pentru investiții în construcția unei noi hale de prăjire a cafelei.

 

Cu sprijinul NESsT, UtilDeco va implementa un nou program integrat de plasare a forței de muncă pentru refugiați. Concentrându-se pe identificarea și dezvoltarea abilităților oamenilor prin teste vocaționale și servicii personalizate de job coaching, UtilDeco intenționează să plaseze peste 90 de refugiați pe piața liberă a muncii.

 

“La UtilDeco, fiecare persoană este unică și încercăm să valorificăm la maximum potențialul său. După ce le oferim consiliere și evaluăm cu atenție capacitatea de muncă, încercăm să găsim cel mai potrivit loc în atelierele noastre care să răspundă cel mai bine nevoilor lor de dezvoltare profesională.” – Angela Achiței, manager general UtilDeco.

 

Programul de formare profesională își propune, de asemenea, să echipeze refugiații cu abilități actuale, transferabile, pe care le vor putea valorifica și în momentul în care vor decide să se reîtoarcă în Ucraina.

 

Investiția NESsT, sub forma unui grant recuperabil (acordat pentru 5 ani), va sprijini UtilDeco în extinderea prăjirii de cafea OPYA cu noi locații și produse. Creșterea capacității de producție va permite angajarea a până la trei refugiați în fiecare an, în următorii cinci ani.

Rezultate și impact

  • Peste 150 de persoane cu dizabilități și din alte grupuri excluse vor fi instruite.
  • 10 locuri de muncă interne vor fi create pentru refugiați până în 2027.
  • 90 de refugiați vor fi plasați pe piața liberă până în 2027.

Integrarea socio-profesională  a persoanelor din grupuri vulnerabile și “transformarea dizabilității în abilitate” – misiunea UtilDeco de peste 15 ani

România are cea mai scăzută rată de ocupare a persoanelor cu dizabilități severe din toate țările UE. Fondată în 2008 pentru a combate aceste inegalități și a promova incluziunea socială pe piața muncii, UtilDeco este una dintre cele mai mari întreprinderi sociale de inserție din România.

 

Pentru a-și susține misiunea, întreprinderea socială derulează un program integrat de inserție, cu îndrumări personalizate în carieră și formare la locul de muncă în diversele sale compartimente –   arhivare fizică și electronică a documentelor, confecții echipamente de lucru, prăjitorie cafea, print digital și imprimare personalizată.

 

Programul de inserție este destinat persoanelor cu dizabilități, persoanelor care provin din sistemul de protecție a copilului, grupurilor etnice și migranților – ajutându-i să-și dezvolte încrederea și să îmbunătățească stabilitatea financiară. Prin utilizarea de teste psihologice și de testare a dexterității manuale, întreprinderea adoptă o abordare integrată privind angajarea și formarea la locul de muncă.

Prin serviciul său de plasament, UtilDeco a ajutat peste 150 de persoane vulnerabile să se formeze și să își găsească un loc de muncă pe piața liberă a muncii. După izbucnirea războiului în Ucraina, UtilDeco și-a extins serviciile integrate de angajare pentru a sprijini și refugiații.

Util Deco
Util Deco
http://www.digitalgoal.ro