Back

Experiența UtilDeco în crearea unei organizații incluzive a stat la baza unui program premiat la Gala CCIFER 2022

Fundația ADV România, acționarul unic al întreprinderii sociale și unității protejate UtilDeco a câștigat competiția pentru Premiile CCIFER, la categoria Creștere Sustenabilă!

Premiul a fost oferit pentru Programul „Acceleratorul de Întreprinderi Sociale”  – un program în cadrul căruia ADV România a distilat practicile și lecțiile învățate în crearea și dezvoltarea UtilDeco, începând cu anul 2008, pentru a incuba și dezvolta 48 de întreprinderi sociale (42 în România, 5 în Rep.Moldova și 1 în Ucraina).

 

23 septembrie 2022, Green Gala CCIFER 2022: Angela Achiței, fondator UtilDeco & președinte ADV România

Acestea activează în economia circulară, au creat locuri de muncă incluzive și au devenit adevărate modele de inovare socială în comunitate. Le puteți descoperi pe Harta interactivă a întreprinderilor socialeprima platformă dedicată întreprinderilor de impact și achizițiilor responsabile social.

23 septembrie 2022, Green Gala CCIFER 2022: Angela Achiței, fondator UtilDeco & președinte ADV România

Despre programul „Acceleratorul de Întreprinderi Sociale”:

  • Contribuie la reducerea disparităților sociale, la combaterea sărăciei și a creat locuri de muncă pentru persoane vulnerabile social;
  • 42 de afaceri sociale în România care au primit 4,2 milioane euro finanțare;
  • 215 locuri de muncă, din care 30% pentru persoane din categorii sociale defavorizate;
  • 6 afaceri sociale înființate de tineri în Moldova și Ucraina;
  • Crearea unei hărți interactive a întreprinderilor sociale din România – Moldova – Ucraina (conectată la harta europeană a întreprinderilor sociale de inserție profesională) – peste 100 de întreprinderi conectate;
  • Primul cluster de economie socială înregistrat pe platforma europeană de clustere;
  • Comportă 3 proiecte, din care 2 au fost finanțate 100% prin Programul Operațional Capital Uman (POCU), iar unul direct de către Comisia Europeană (având o contribuție proprie de aproape 170.000 euro).

Despre Gala CCIFER 2022

Lideri de companii și asociații, autorități naționale si locale, echipele instituționale ale Franței în România, mediul academic și mulți prieteni ai celui de-al treilea mare investitor străin din țară au participat la cea de-a 15-a ediție a galei, cu tematica #greenccifer.

Evenimentul a fost deschis de François Coste, președinte CCIFER, căruia i s-au alăturat ES Laurence Auer, Ambasador al Franței în România, Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial și Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-Ministrul României.

Tema #greengala a fost aleasă pentru a sublinia importanța pe care tranziția climatică o ocupă în viitorul economiei și al societății.

Mai multe informații aici.

UtilDeco
UtilDeco
https://www.utildeco.ro