Back

Unitate protejata autorizata 2020 – model de bune practici în acțiune

Din luna octombrie, UtilDeco – unitate protejata autorizata, este în plină campanie de recrutare. Datorită noilor parteneriate, am reușit să creăm noi locuri de muncă într-o perioadă dificilă pentru oameni și companii.

În luna ianurie 2021, echipa UtilDeco are 32 de angajați, dintre care 17 sunt cu dizabilități.

Acest lucru se întâmplă în plină criză și la doar câteva luni de la adoptarea Legii 193/2020, care actualizează Legea 448/2006 și care permite ca 50% din taxa pe dizabilitate să poată fi utilizată de către angajatori pentru achiziția de produse și servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu dizabilități angajate în unități protejate.

Este o reușită din care învățăm cum poate o lege să schimbe vieți și să genereze impact social real.

Astfel de mărturisiri dau sens muncii noastre și ne dau energia să ne continuăm misiunea:

„Dintotdeauna mi-am dorit să fiu independentă și să am o viață activă, dar m-am lovit de tot felul de ziduri. Mereu am visat la ziua în care voi avea un job în care să cred cu tot sufletul. Am căutat mereu pe net, dar toate locurile disponibile de muncă pentru persoanele fără specializare sau fără studii presupuneau un efort fizic susținut. Mi-era imposibil să fac față cerințelor de acolo. Cu timpul m-am resemnat să stau acasă și să supraviețuiesc din indemnizația de handicap. Odată cu pandemia și cu necesitatea de a munci de acasă, au apărut foarte multe posibilități și m-am gândit să încerc și să caut din nou. Primul anunț pe care l-am văzut a fost cel de pe JobDirect. Un post în departamentul de marketing de la UtilDeco. Am riscat și am trimis un CVși o scrisoare de motivație, iar restul e de poveste….”, mărturisește Ingrid, unul dintre cei mai recenți membri ai echipei UtilDeco.

În lunile octombrie și noiembrie am creat 8 noi locuri de muncă, dintre care 4 sunt pentru persoane cu dizabilități. O parte dintre noii angajați au fost recrutați prin intermediul JobDirect – Agenția de Plasare și Asistență la locul de muncă, a cărei activitate este susținută din veniturile UtilDeco.

Experții din cadrul agenției au efectuat testări cu bateria CASPER și au identificat care sunt cele mai potrivite persoane pentru joburile disponibile, precum și care sunt activitățile în care acestea ar avea productivitatea maximă.

Astfel de aprecieri ne aduc multă bucurie și ne dau încrederea că suportul pe care îl oferim este real și necesar:

„Am crescut în centrul de plasament şi cea mai mare dorinţă a mea a fost să am o viaţă a mea, o casă şi o familie…şi un job. Viața mea s-a schimbat radical atunci când am primit recomandarea de a apela la serviciile agenţiei JobDirect. Prin serviciile lor mi-am găsit primul job, și nu numai, am găsit oameni minunați, o atmosfera pozitivă și cel mai presus, visul meu a început să prindă contur”, ne-a împărtășit un beneficiar JobDirect, care a fost ulterior angajat la unitatea protejata autorizata.

Toate locurile de muncă sunt cu normă întreagă și includ atât activități de birou, cât și activități în atelierul de confecții textile, în atelierul de producție publicitară sau la depozitul de arhivare.

Achizițiile de la UtilDeco – unitate protejata autorizata, ajută companiile să creeze sa maximizeze valoarea economică și în același timp să creeze valoare socială.

  • Posibilitatea decontării din taxa pe dizabilitate ajută compania să facă economii importante.
  • Orice achiziție de la UtilDeco înseamnă valoare socială pentru că investim integral profitul în crearea de noi locuri de muncă pentru tineri cu dizabilități și funcționarea Centrului de zi pentru copii și tineri în dificultate!

Vino în vizită! Descoperă cum transformăm dizabilitatea în abilitate!

Le transmitem gânduri de mulțumire tuturor partenerilor noștri, care s-au alăturat misiunii noastre și au ales să cumpere produse și servicii furnizate de unitatea protejată UtilDeco.

UtilDeco
UtilDeco
https://www.utildeco.ro