Back

Unități protejate 2020: soluții pentru oameni și companii

În luna decembrie, Revista PIN Magazine a prezentat povestea UtilDeco – una dintre cele câteva unități protejate care a fost reautorizată în 2020, conform noilor reglementări.

UtilDeco este o afacere socială, fondată de ADV România, care este organizată ca întreprindere socială de inserție și unitate protejată, care se axează preponderent pe segmentul B2B. 

Încă din 2002, Fundația ADV derula programe de integrare pe piața muncii a tinerilor seropozitivi HIV. În 2008, la finalizarea programelor de integrare profesională, când că tinerii erau pregătiți să intre pe piața muncii, nimeni nu dorea să-i angajeze. Atunci fundația a hotărât să creeze locuri de muncă în interiorul propriei organizații și așa a apărut brandul UtilDeco.

Unitatea protejată s-a dezvoltat și a prosperat în perioada crizei economice din 2008. A creat peste 100 de locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități și a calificat sute de tineri în atelierele protejate din Iași, Constanța și Tg Mureș. 

UtilDeco este un model de economie socială care demonstrează că facilitățile pe care le acordă statul pentru unități protejate contribuie la incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități.

Veniturile care se obțin din activitatea economică a unității protejate susțin  proiectele sociale ale “Fundației Alături de Voi” (ADV) România.

Unitatea protejată UtilDeco: one-stop business shop

Prin îmbinarea instrumentelelor din business-ul clasic, a infrastructurii moderne de producție și servicii cu experiența de lucru cu persoane din grupuri vulnerabile, UtilDeco a dezvoltat un portofoliu performant de produse și servicii, oferind standarde de calitate înalte precum și capacități de producție adaptate nevoilor marilor companii.

Din 2008, peste 350 de companii din toate industriile, instituții publice din întreaga țară au ales serviciile și produsele UtilDeco.

Citiți despre rolul unităților protejate și cum reușește UtilDeco să creeze valoare pentru companii și pentru comunitate din articolul integral publicat în PIN Magazine.

UtilDeco
UtilDeco
https://www.utildeco.ro